museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sala de armas

La sala d'armes mostra una de les col·leccions amb més rellevància del Museu. Bona part de les armes exposades han format part de les grades batalles que han agitat els darrers segles. Però no hem de veure aquesta sala com un mostrari bèl.lic, sinó com un referent de la nostra història, uns documents que ens aporten informació i ens faciliten la comprensió dels esdeveniments. Podem veure l'armament que va participar en les guerres carlines, o els fusells que van anar a Cuba oa les Filipines, o de quina manera lluitaven els dos bàndols a la batalla de l'Ebre. Altre aspecte molt important és l'evolució del disseny. Podem observar que les primeres peces són pesades i poc transportables i veiem com després de ha millorat la tècnica i s'han fet més lleugeres adequant la forma a la funcionalitat.

Hi ha autèntiques peces d'artesania com la pistola de roda feta a Alemanya al segle XVI o les tres extraordinàries pistoles de Ripoll fetes pels armers Angelats en 1780 i Eudald en 1798. Són peces úniques que van més enllà de l'arma de foc i ens traslladen a uns oficis on la cura i la precisió del treball eleven les peces a obres d'art. La llarga tradició del els trabucaires a Catalunya encara són presents en alguns pobles i aquí veiem algunes col·leccions de trabucs com a fet cultural de les festes tradicionals del poble català.


La sala està decorada amb rèpliques d'armadures medievals, però la més important de totes és una peça original de l'exèrcit japonès del segle XVI-XVII.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma

Bloc