El 15 d'agost de 1920, que va donar com a resultat el naixement d'una nova ciutat jardí que actualment és el nucli de Les Fonts. El Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí (GCMR), el Centre d’Estudis Rubinencs (CER) i l'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts commemoren els 20 anys de l’arribada del tren elèctric a les Fonts de Rubí amb diverses actes culturals.
Han organitzat una exposició de 24 panells on s'explicarà la història de l'arribada del tren a les Fonts i l'origen d'aquesta localitat. També hi ha una interessant pel·lícula sobre Les Fonts als anys 20. Aquesta exposició es podrà veure del 9 al 17 Novembre 2020 de 18h a 20h a l’Auditori Vallhonrat por la Plaça Montserrat Roig, s/n de Rubí. El diumenge estarà oberta de 12h a 14h.
El 18 de novembre a les 19 h s'inaugurarà l'exposició de panells al centre cívic de Can Parellada (Les Fonts) i a les 19.30 tindrà lloc en format virtual la conferència de Jaume Ribot "Els trens històrics de la Línia del Vallès". Es podrà veure al Facebook del Centre d'Estudis Rubinencs i al de l'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, així com a Instagram.
A banda d’aquesta exposició també han organitzat a partir del dia 5 en format virtual la conferència de Ramon Lascorz, llicenciat en història, sota el títol "Les Fonts, any zero; 1920, com va començar tot". Es podrà veure al Facebook del Centre d'Estudis Rubinencs i al de l'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, així com a Instagram.
“El tàndem Casas-Russiñol” per AEUR.
El proper dijous 8 d’Octubre 2020 a les 18h l’AEUR a organitzat un seminari “El tàndem Casas-Russiñol” a càrrec de Jordi González Llàcer doctor en Història de l’art per la UAB.
A finals del segle XIX la ciutat de París va marcar tots els artistes que la van visitar. A Barcelona, fins que Ramon Casas i Santiago Rusiñol no van mostrar a la Sala Parés les obres que havien pintat a París al voltant de 1890, no es va donar pas al modernisme.
Exposició de masies de Lupe Villaret.
L’artista i fotògrafa Lupe Villaret exposa aquets dies a l’Auditori Vallhonrat una col·lecció espectacular de 46 masies del municipi rubinenc i 15 llocs emblemàtics o desapareguts de la ciutat de Rubí. La mostra és una passejada pels records, per la nostàlgia del passat i l’esplendor entorn de les masies. La podreu visitar fins el 27 de setembre 2020 de 18h a 20h de dilluns a dissabte i els diumenges de 12h a 14h. Organitzada pel GCMR i CER. Plaça Montserrat Roig, s/n Rubí.
Exposició Punt i a part. Més de 40 anys dedicats a la comunicació.
Magda Batlle i Joan Mas de Masdisseny, us convidem a la inauguració de l’exposició que tindrà lloc el dijous 17 Octubre 2019 a l’Auditori a les 19:30h. L’acte comptarà amb la presència de Jesús del Hoyo Arjona, vicedegà del Col.legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya. La mostra la podreu veure fins el diumenge 27 Octubre 2019. Per horaris consultar invitació.
Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.