museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

15 Mai

Cooperativisme a Rubí

El dijous 9 de Maig 2024 a les 18h l’Aula Extensió Universitària de Rubí (AEUR) ha organitzat aquesta conferència a càrrec de Ramon Batalla i Galimany, Jaume Parras i Salvador i Eduard Puigventós i López tots historiadors.

El cooperativisme a Rubí va marcar el funcionament d’entitats com el Celler Cooperatiu, la Cooperativa de Consum i la Rubinenca i altres que han deixat petjada en la historia de la ciutat. Lloc: Auditori Vallhonrat Plaça Montserrat Roig, s/n Rubí. Gratuït i per a tothom.

cooperativismeaulacooperativismeaula

07 Mai

Conferència “És Taiwan una provincia xinesa? Serà Taiwan l’orígen de la III Guerra Mundial?”

Dilluns 29 Abril 2024 a les 18h es farà a l’Auditori Vallhonrat plaça Montserrat Roig, s/n Rubí una conferència titulada “És Taiwan una provincia xinesa? Serà Taiwan l’orígen de la III Guerra Mundial?” a càrrec d’Agustí Argelich, consultor internacional i col.laborador del Think Tank Intelligent Community Forum. Taiwan ha afrontat moltes dificultats polítiques i naturals, tot i això, és líder indiscutible en tecnologia amb una societat pròspera i rica. S’analitzaran les causes del seu èxit. Organitza Aula  Extensió Universitària de Rubí (AEUR).

aeurxinaaeurxinaaeurxina

05 Abr

Seminari I. “Una economia de la solidaritat. Els orígens del cooperativisme obrer a Catalunya”.

Dijous 4 Abril 2024 a les 18h es farà aquest seminari a càrrec d’Ivan Miró i Acedo, sociòleg i fundador de la cooperativa La ciutat Invisible. El cooperativisme a Catalunya es va iniciar a mitjans del segle XIX i les cooperatives obreres van arrelar a la majoria de municipis del país introduint pràctiques de solidaritat econòmica, social i cultural. Organitza: Aula Extensió Universitària de Rubí (AEUR). Lloc: Auditori Vallhonrat. Gratuït.

aulaseminari2024aulaseminari2024aulaseminari2024

14 Mar

Conferència Fons fotogràfic Xercavins

Dijous 14 de març 2024 a les 18h el GCMR i CER han organitzat aquesta conferencia a càrrec de Jaume i Enric Escofet. Faran una xerrada sobre el fons fotogràfic de Pere Xercavins, amo de la masia Can Xercavins, i mostraran als assistents gran part del legat d'imatges que conserva, on apareixen molts aspectes del Rubí del segle passat. És un fons molt important i interessant. Lloc: Auditori Vallhonrat Plaça Montserrat Roig, s/n.

xercavins2024xercavins2024xercavins2024xercavins2024

11 Mar

Conferència “Els hipogeus de Tierradentro, un viatge a l’inframón”.

El dijous 7 de març 2024 a les 18h els membres de l’Aula Extensió Universitària de Rubí (AEUR) han organitzat aquesta conferència a càrrec de Fransesc Bailon Trueba. Tierradentro és una de les cultures precolombines més desconegudes de Sud-Amèrica. Ha estat declarada Patrimoni de lea Humanitat per la Unesco al 1995. Lloc: Auditori Vallhonrat, Plaça Montserrat Roig, s/n, Rubí.

aulahipogeusaulahipogeus

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma