museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

Museo Vallhonrat

El Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí va començar a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat i Brau s'inicià en el món del col·leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis de segle XVIII, i de seguit va rebre aportacions que li feien els clients i els rubinencs; després ell mateix anava a cercar les peces, amb la passió per recollir i classificar tot el que tenia alguna cosa d'entranyable.

De jove el seu fill Pere es va interessar per l'afecció del seu pare i actualment és el conservador del Museu, així doncs el museu forma part de les seves vides, i en un futur seran les seves filles, Núria i Anna, les que continuaran amb la mateixa il·lusió , la tasca que el seu avi va iniciar fa molts anys.

En els darrers anys s'ha donat un impuls significatiu buscant la història de cada peça, completant així, col·leccions iniciades i fent-ne de noves. Actualment, disposen d'unes 8000 peces, totes elles exposades per temàtica i per col·leccions al llarg de les sis sales de què disposa el museu. Hi ha una sisena sala dedicada a l'artista Pons Cirac, L'Àngel del vidre.

L'edifici es troba a la finca on havia viscut i treballat fusters de la família Vallhonrat des de mitjans de segle XVIII. Des de l'exterior s'erigeix una torre d'aigua feta de maó que es pot veure des de diversos punts del poble. El pati del museu es va estar acondicionant, es van plantar tres oliveres mil.lenàries que són l'inici d'una zona enjardinada que connecta amb la construcció d'un nou espai, d'uns 800 m2 aproximadament, repartit en dues sales d'exposicions, més uns soterranis. L'edificació del nou espai, l'Auditori Vallhonrat, es va acabar el 2009, i vol ser un espai on tothom pugui gaudir d'exposicions i altres actes culturals en la seva mateixa ciutat.

El Museu Etnogràfic Vallhonrat és una porta al coneixement del passat, on sovint entren peces noves que ens ajuden a aprendre dels nostres avantpassats. La voluntat i el camí cap al futur passa per anar prenent pes, a poc a poc, a la vida cultural de Rubí, i per extensió que sigui conegut per tota aquella gent que valora i estima les seves arrels, per la gent que aprecia els seus propis orígens i que pot aprendre d'un passat no gaire llunyà.

El Desembre del 2017 es decideix constituir la Fundació Vallhonrat amb l’objectiu de fer perdurar en el temps, preservar, difondre, conservar i ampliar la col.lecció de carácter etnogràfic. Al mateix temps, organizar actes culturals i artístics per la difusió de la col·lecció museística local i en general de la pròpia cultura.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma