museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

Sala d'invents dels segles XIX i XX

El Museu Vallhonrat de Rubí és el testimoni de la història dels objectes que descriuen els costums i les tradicions d'un poble. Els objectes són de diverses procedències però gairebé tots havien estat presents a les llars catalanes. Alberga una gran quantitat de peces que resulten molt familiars i que amb el pas del temps han esdevingut un referent cultural. Objectes que parlen per si mateixos i no cal un text per llegir-ne la informació. Ells mateixos són la història.

La sala ens presenta d'una forma didàctica, l'evolució dels aparells elèctrics: la ràdio, el telèfon, la primera càmera de fotos, les llanternes. Material fabricat a Rubí, com els interruptors BJC, els timbres de l'antiga TIMESA, els primers comptadors d'AEG i també hi ha altres objectes dignes d'admirar com les variades formes de les ampolles de sifó o els porrons. I no solament els aparells d'ús domèstic ens mostren els hàbits de vida, també trobem la fauna que habita al municipi tot i que malauradament, alguns d'ells ja han desaparegut.

Si ens dirigim a les calaixeres hi ha una magnífica i àmplia col.lecció d'originals dels dibuixants més il.llustres del còmic. Trobem des dels invents del TBO d'Opisso, fins a l'edició del primer Tintín en català. També s'hi guarden col.leccions completes de cromos de xocolatines, postals de Rubí, botons, contes, setmanaris i còmics des de l'any 1888; monedes i programes de cinema de Rubí.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma