museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sala d'invents dels segles XIX i XX

El Museu Vallhonrat de Rubí és el testimoni de la història dels objectes que ens descriuen els costums i les tradicions d'un poble. Els objectes són de diverses procedències però gairebé totes havien estat presents a les llars catalanes. Alberga una gran quantitat de peces que ens resulten molt familiars i que el pas del temps ha esdevingut un referent cultural. Els objectes parlen per si mateixos i no cal un text per poder llegir la informació. Ells mateixos són la història.

La sala ens presenta d'una forma didàctica l'evolució dels aparells elèctrics: la ràdio, el telèfon, la primera càmera de fotos, les llanternes. Material fabricat a Rubí, com els interruptors BJC, els timbres de l'antiga TIMESA, els primers comptadors d'AEG; i hi ha altres objectes dignes d'admirar com les variades formes que tenen les ampolles de sifó o els porrons. No solament els aparells d'ús domèstic ens mostren els hàbits de vida, també la fauna que habita en els boscos determina una forma de vida. Aquí hi ha present un recull d'animals procedents dels boscos de Rubí, encara que desgraciadament, alguns d'ells ja han desaparegut.Si ens dirigim a les calaixeres hi ha una magnífica i àmplia col.lecció dels dibuixants més il · lustres del còmic. Tots els exemplars són originals. Trobem des dels invents del TBO d'Opisso fins a l'edició del primer Tintín en català. Els calaixos també contenen col · leccions completes de cromos de xocolatines, postals de Rubí, botons, contes, setmanaris i còmic des de l'any 1888, monedes i programes de cinema de Rubí.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma

Bloc

  • 60 anys
    Escrit el Dimecres, 11 11Europe/Madrid Novembre 11Europe/Madrid 2020 00:00
  • Llibre Fundació
    Escrit el Dimecres, 11 11Europe/Madrid Novembre 11Europe/Madrid 2020 00:00