museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sala del Celler

Només cal obrir la porta del celler per quedar fascinats per l'olor que desprenen les vint bótes de fusta de castanyer i roure que van formar part del celler de la Masia Vallhonrat. Podem observar la transformació del raïm en vi, des de les comportes a la trituradora, als cubs i les botes. Aquesta mostra culmina amb un ampli assortiment d'aixetes, la més antiga d'època gòtica, datat entre els segles XII i XIV. L'ofici de boter és el que està millor representat i ens recorda la llarga tradició vitícola que va predominar al poble fins a mitjans del segle XX. Aquesta sala alberga una important col · lecció del món gremial. Estan representats un total de setze oficis cada un d'ells amb les seves eines originals. Durant molts anys aquests estris han treballat en les mans dels artesans de la ciutat, en uns oficis que ja han desaparegut o han evolucionat amb les noves tecnologies. Aquests estris eren el pa de l'artesà, com la caixa d'eines del fuster Anton Vallhonrat del 1880. Completa la sala una magnífica col·lecció de panys de portes de les masies de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat, datades entre els segles XIII i XIX. A principis del segle XX encara hi havia moltes masies a la comarca, però amb l'arribada de la industrialització es va donar pas a les màquines de vapor i moltes de les masies van desaparèixer. En els panells trobem un mostrari de tancaments i embocadures de panys altament decorades que embellien les portes de les masies acompanyades per un conjunt de Cadenats i claus.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma

Bloc