museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

Sala del Celler

Només cal obrir la porta del celler per quedar fascinats per l'olor que desprenen les vint bótes de fusta de castanyer i de roure que van formar part del celler de la Masia Vallhonrat. Podem observar objectes que han permès transformar el raïm en vi, des de les comportes a la trituradora, els cubs i les bótes. Aquesta mostra culmina amb un ampli assortiment d'aixetes (la més antiga d'època gòtica), datades entre els segles XII i XIV. L'ofici de boter és el que està millor representat i recorda la llarga tradició vitícola que va predominar al poble fins a mitjans del segle XX. Aquesta sala alberga una important col.lecció del món gremial amb representació de setze oficis, cadascun d'ells amb les eines originals. Durant molts anys aquests estris han treballat en les mans dels artesans de la ciutat, en uns oficis que ja han desaparegut o han evolucionat degut a les noves tecnologies. Estris com el pa de l'artesà, com la caixa d'eines del fuster Anton Vallhonrat del 1880.

Completa la sala una magnífica col·lecció de panys de portes de les masies de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat, datades entre els segles XIII i XIX. A principis del segle XX encara hi havia moltes masies a la comarca, però amb l'arribada de la industrialització es va donar pas a les màquines de vapor i moltes de les masies es van abandonar. En els panells també trobem un mostrari de tancaments i embocadures de panys altament decorats que embellien les portes de les masies acompanyades per un conjunt de cadenats i claus.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma