museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sala Arqueològica

És la sala que alberga més peces del museu, n'hi ha unes mil i totes de procedències i èpoques ben diverses. Cada una de les vitrines tracta d'un tema diferent. A l'entrada tenim la secció d'objectes d'ús domèstic, com els molinets de café, les planxes, els llums d'oli o les petites escultures de bronze que servien per decorar els racons de les cases. Tot seguit ve la secció de geologia i palentologia amb fòssils de més de 540 milions d'anys d'antiguitat. Dins d'aquests conjunt també s'han de destacar els caps de les escultures femenines d'estil modernista que van coronar durant anys el cim de l'edifici de l'antic Casino Espanyol de Rubí.

A la sala també hi ha representades cultures foranes. Una de les més espectaculars és la magnífica col.lecció d'escultures procedents de l'Àfrica. Trobem talles de banús, estris per als rituals religiosos, figures que representen la unitat familiar, escultures de guerrers i una màscara de la cultura Fang de Gabon (Guinea) portada pels Padres Blancos Misioneros.

La cultura nipona també hi és present i ens delim quan veiem les figuretes de ivori perfectament treballades amb detalls al mil.límetre. Per últim unes escultures i unes peces magnífiques de ceràmica ens remeten a la cultura precolombina de Colòmbia, Perú i Costa Rica amb més de sis cents anys d'antiguitat. La sala s'acaba amb una col.lecció d'imatgeria i d'icones religioses que ens recorden la fe cristiana que es respirava a les llars dels nostres avis.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma

Bloc