museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

sala Arqueològica

És la sala que alberga més peces del museu, n'hi ha prop d'un miler i totes de procedències i èpoques ben diverses. Cadascuna de les vitrines tracta d'un tema diferent. A l'entrada hi ha la secció d'objectes d'ús domèstic, com els molinets de cafè, les planxes, els llums d'oli o les petites escultures de bronze que servien per decorar els racons de les cases. Seguidament, la secció de geologia i palentologia amb fòssils de més de 540 milions d'anys d'antiguitat, on destaquen els caps de les escultures femenines d'estil modernista que van coronar durant anys  l'edifici de l'antic Casino Espanyol de Rubí.

A la sala també hi ha representades cultures foranies. Una de les més espectaculars és la magnífica col.lecció d'escultures procedents d'Àfrica, com talles de banús, estris per als rituals religiosos, figures que representen la unitat familiar, escultures de guerrers i una màscara de la cultura Fang, de Gabon (Guinea) portada pels Padres Blancos Misioneros.

La cultura nipona també hi és present amb un conjunt de figuretes d'ivori perfectament treballades amb detalls mil.límètrics. Tanquen la sala unes escultures i magnífiques peces de la cultura precolombina de Colòmbia, Perú i Costa Rica amb més de sis-cents anys d'antiguitat i una col.lecció d'imatgeria i icones religioses que recorden la fe cristiana de les llars dels nostres avis.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma