museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

Sala Mobiliari

En aquesta sala trobem gran varietat del mobiliari que decorava les cases nobles dels pobles. Estem davant d'una col.lecció diversa però molt detallada que representa els inicis del moble català. Un exemple és la caixa de núvia, un moble que tenia múltiples funcions, però la principal consistia en guardar l'aixovar de les noies casaderes, perquè poguessin tenir tot allò que necessitaven en la seva nova llar. A les cases hi havia tantes caixes de núvia com pubilles. També hi ha arquimeses i arquibancs de fusta de noguera amb uns treballs ornamentals que son autèntiques filigranes.

Una de les col·leccions més completes i variades és la de les cadires. N'hi ha de diversos estils i èpoques: d'estil isabelí i alfonsí, fraresques d'època fernandina, cadires de l'escola d'Antoni Gaudí, d'estil renaixentista, neoclàssiques i d'estil àrab.

Quan avancem per la sala arribem a la secció de mobiliari marroquí. Al fons de la sala s'erigeix uan espectacular arquilla-bufet, on es pot apreciar el detallat treball artesanal. Aquesta zona la completen taules, cadires, pufs i diversos objectes de la cultura musulmana. La sala també acull altres objectes que van representar un moment històric en la memòria de les persones, per exemple: un quadre de Borrell que escenifica un discurs de Cambó o documents signats per reis: Felip IV, Felip V, Ferran VII, Isabel II i per la reina governant Maria Cristina. El món de la cultura catalana també hi és present amb un retrat d'Enric Borràs, que feia el personatge de Manelic a "Terra Baixa", dirigida per Àngel Guimerà.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma