museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

Llibre Fundació

11 Novembre 2020

La Fundació del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí, presenta un llibre al gener 2021 que recull la creació del museu, la història del llegat familiar i dóna veu al món del col·leccionisme local.

El director de la Fundació, senyor Pere Vallhonrat Guiu, presenta el llibre Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i del món del col·leccionisme, l’art i la cultura de Rubí a través de la seva gent, que es divideix en dues parts: la primera, relata la història de la nissaga Vallhonrat, la creació del Museu, fa una ressenya a algunes peces exposades en les vuit sales que el formen i tanca amb un recull dels fets més destacats. Una mirada amable als fundadors del Museu i al llegat que després de seixanta anys, ha esdevingut un referent cultural a la comarca vallesana i s’ha reconegut amb la Creu de Sant Jordi 2019 per part de la Generalitat de Catalunya.

La segona part dóna protagonisme al món del col·leccionisme local, a través del testimoni de persones rubinenques que han fet d’una afició, un petit món.

El llibre també ha volgut dedicar un espai a l’alumnat dels centres educatius que anualment fa visites guiades al Museu i treballen les Fitxes Educatives elaborades per a cada etapa escolar, amb un concurs de dibuix que premia la visió artística i personal que els ha transmès aquesta experiència. Els dibuixos guanyadors i els finalistes, també formen part d’aquest llibre.

Llegir 1465 vegades

Portes obertes

Portes obertes

Nit oberta

Festa major

Festa major

Dia Internacional dels Museus

Creu de Sant Jordi 2019

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma