Connexions entre Orient i Occident: la Xina
El Dijous, 9 de Març 2023, es realitza la conferència a càrrec de Marc Mendoza Sanahuja, doctor en Història Antiga i professor associat a la Universitat de Lleida. La Xina, la terra de la seda. Quan els grecs es van instal·lar a l’Àsia Central després de la conquesta d’Alexandre, poc sabien que entrarien en contacte amb una civilització tan antiga com la xinesa. A poc a poc, es van assentar les bases del que seria més tard conegut com la ruta de la seda. Organitza l’AEUR. Auditori Vallhonrat: Plaça Montserrat Roig, s/n.
Connexions entre Orient i Occident: Aràbia.
Dijous, 9 Febrer 2023 a les 18h a càrrec de Borja Antela-Bernárdez, doctor en Història de Grècia Antiga i professor agregat a la UAB. Aràbia, la terra de l’encens. Malgrat la relativa proximitat Aràbia fou un misteri insondable per als grecs. La barrera del desert era gairebé infranquejable; però les costes, més ben conegudes, prometien una terra de gran riquesa. Inconquerible per naturalesa, alguns dels seus pobles, com els nabateus, sí que van conquerir (i encara ho fan) la imaginació occidental. Plaça Montserrat Roig, s/n Rubí.
Exposició de quadres alumnes Rafael Font
Per commemorar els 15 anys del taller, l’artista local Rafael Font i els seus alumnes han organitzat una exposició del 16 al 29 de Gener 2023 de quadres a l’oli. Hi ha uns 80 quadres exposats. L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 11h a 13h i de 17h a 19h. Entrada Plaça Montserrat Roig, s/n de Rubí.
Connexions entre Orient i Occident: Índia.
L’aula Extensió Universitària de Rubí (AEUR) ha organitzat aquesta conferència a càrrec de Marc Mendoza Sanahuja, doctor en Història Antiga i professor associat a la Universitat de Lleida. L’Índia la terra de l’or. L’Índia fou per els grecs una terra riquíssima, però alhora perillosa i indomable. La campanya d’Alexandre el Gra suposà per als hel·lens la possibilitat d’establir-se en aquesta regió i durant més de tres-cents anys regnaren sobre parts de l’Índia. La conferència es farà a l’Auditori Vallhonrat a la Plaça Montserrat Roig, s/n Rubí.
Presentació Butlletí nº 85
El dilluns 19 de Desembre 2022 a les 19:30h tindrà lloc l'acte de presentació del Butlletí núm. 85 del CER i del GCMR a l'Auditori de la Fundació Vallhonrat (Plaça Montserrat Roig, s/n Rubí).
Serà un homenatge a la figura de Pere Vallhonrat, recentment traspassat.
Els autors i autores dels articles que contindrà el Butlletí parlaran dels seus treballs:
Marc Ferrer Murillo, sobre els bombers de Rubí a la guerra civil, Ignasi Mir Gràcia, sobre les causes de la rierada a Rubí; Núria Julià Fosas parlarà sobre la figura de Pere Vallhonrat i els contes infantils sobre història de Rubí que edita la Fundació Vallhonrat. Es presentarà el mapa de masies i camins antics de Rubí, es presentarà l’anunci del programa d'excursions culturals del CER del primer semestre de 2022. L’acte finalitzarà amb un concert musical de petit format a càrrec de l'Escola Municipal de Música i una copa de cava i vi i refigeri.
Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.