Per segon any consecutiu el Museu Vallhonrat col·labora amb l’escola Regina Carmeli amb el projecte “Una carta als avis”.
Els avis i les àvies sempre estan allà quan els necessitem. Ens donen estimació, ens mimen, ens cuiden i es preocupen per nosaltres. Encara que mai podrem agrair tot el que fan per nosaltres, es mereixen un regal especial.
Alumnes de totes les edats de l’escola Regina Carmeli, des de 5è primària fins a 4t ESO han escrit una carta felicitant el nadal a 250 avis i àvies de la nostra ciutat. Seran els mateixos alumnes que les aniran a portar en mà a algunes residencies de Rubí. Moment emocionant que tots recordaran.
Dissabte 23 Novembre 2024 a les 11:45h es farà un acte per commemorar el Dia Internacional contra la violència a les dones titulat “Poeticontes per nens i nenes”. Espectacle per famílies, grans i petits a càrrec de Gemma Almagro i Xavi Demelo, que parla de la diversitat, empatia i igualtat amb una perspectiva de gènere adaptada al públic infantil i amb un toc d’humor. Acte Gratuït. Entrada Plaça Montserrat Roig, s/n Rubí. Organitza: Museu Vallhonrat.
El museu Vallhonrat realitza una activitat a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí a càrrec de Laura Rueda. Es tracta del contacontes “ELs colors del jardí”, el màgic jardí del Museu Vallhonrat ha perdut els seus colors... El nostre planeta està trist!. Vine per a salvar els colors del jardí i estimar molt la nostra Terra! Un contacontes amb molta diversió, música i color! És el 4t conte de la col·lecció històries del Museu Vallhonrat escrit per Núria Julià i dibuixat per Elena Boixader.
Aprofitant la festa de Sant Galderic que es celebra a Rubí el dissabte 19 Octubre 2024 s’ha organitzat després de la visita guiada al museu, un contacontes al pati a càrrec de Laura Rueda sobre el conte editat pel museu, escrit i dibuixat per Núria Julià i Elena Boixader “La Bóta Tona” fent un recorregut per la sala dedicada al vi recordant la història i la importància dels camps, les vinyes i el vi de la ciutat. També es fa menció a l’ofici de boter, com es construïen les botes, les parts del cep, la varietat i com es collia el raïm, passant per els cellers que hi havia a Rubí que es dedicaven a transformar el raïm en vi. Finalment, es fa menció de la fil.loxera, un insecte molt perillós que calia controlar ja que si s’enganxava a les fulles era difícil d’eliminar i moltes vegades deixava la vinya morta.
L’any 2024, el Museu Vallhonrat s’estrena amb un projecte relacionat amb l’escriptura i la creativitat dedicat a l’alumnat de 4t primària de les escoles de Rubí.
El dijous 24 Octubre 2024 es farà a l’Auditori Vallhonrat (Plaça Montserrat Roig, s/n Rubí) a les 12h l’entrega de premis del 1r concurs de contes Pere Vallhonrat. Enguany han participat els alumnes de 4t de l’escola Pau Casals, Regina Carmeli i Torre de la Llebre. Seran premiats dos alumnes de cada escola. L’acte serà presentat per el servei Educatiu d’entorn i els membres del jurat Nuria Julià, Carme Pomareda, Elena Boixader, Victor Garcia regidor d’educació i Anna Vallhonrat.
Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.