museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

01 Jun

NOU GRAFFIT AL MUSEU VALLHONRAT

NOU GRAFFIT AL MUSEU VALLHONRAT

L’entrada de la Fundació Museu Vallhonrat de Rubí, al mes de Maig 2023, ha renovat la seva imatge, oferint als visitants un mural pintat per l’alumnat de 1r de Batxillerat Artístic de l’INS La Serreta i deixant a la façana interior, part de l’antic mural creat per EdRa l’any 2012.

 En el nou mural, es veu reflectida l’evolució de la comunicació humana a través del temps, que flueix com l'aigua d'un riu a través de set etapes històriques fonamentals: la Prehistòria amb les típiques pintures rupestres; Babilònia amb la escriptura cuneïforme; Egipte amb els seus jeroglífics; Grècia amb els mites i la cultura oral; el final de l’Edat Mitjana amb Gutenberg i la impremta; el Segles XIX i XX, amb la invenció de diversos elements tecnològics com: la fotografia, el cinema, el telèfon o Internet, entre d’altres, fins arribar a l'actualitat, al Segle XXI, amb l'era digital on la comunicació a través de les xarxes socials, és immediata i traspassa fronteres.

 Aquest grafit s’inclourà a la Ruta d’Street Art, organitzada pel servei de Projecció de la ciutat de l’Ajuntament de Rubí.

grafitinsgrafitinsgrafitinsgrafitins

19 Des

El museu convertit en diorama

El museu Vallhonrat convertit en diorama

Del 18 Desembre 2022 al 15 Gener 2023 es podrà veure a l’Aula Cultural de Rubí un pessebre dedicat al museu pels 60 aniversari i en memòria de Pere Vallhonrat. Es tracta d’una obra creació de Josep Comelles membre de l’Associació de Pessebristes de Rubí. Presenta la característica porxada, el sortidor i la torre de l’aigua, que son els elements que acullen el diorama dedicat a l’Adoració, una de les escenes més antigues del món artístic i de les més elaborades pels artesans pessebristes, ja que recull els personatges principals d’aquestes festes. Horari: de dilluns a dissabte de 17:30h a 20:30h i diumenges i festius de 12h a 14h i 17:30h a 30:30h. Lloc: aula cultural de Rubí (davant de l’estació).

pessebre2022pessebre2022pessebre2022pessebre2022

16 Des

Bústia Reial

Bústia Reial

Durant les festes de Nadal, la Fundació Museu Vallhonrat posa a disposición de les nenes i nens de Rubí, una bústia reial molt especial, creada per l’artista Elena Boixader.

La torre de l’aigua, símbol del museu, vestida de patge reial, és la protagonista de rebre les cartes que es vulguin adreçar a Ses Majestats, els Reis de l’Orient.

Estarà ubicada a l’entrada de Finques Vallhonrat (Passeig Fransesc Macià, 80) del 19 desembre 2022 al 4 de gener 2023 de 10h a 13h i de 16h a 20h.

bustiareial2022bustiareial2022

20 Set

Concurs de dibuix acte centenari Pons Cirac

Entrega de premis acte centenari Pons Cirac.

El dimecres 28 Setembre 2022 a les 18h es portarà a terme l’acte de lliurament de premis del concurs de dibuix realitzat amb els alumnes del taller Anna Tamayo i Rafael Font. També s’entregarà als alumnes d’Edra per col.laborar amb el museu Vallhonrat al llarg de tot l’any acadèmic 2021-2022 amb el projecte del pati, en crear el logo commemoratiu del centenari, creació de la web i obsequi. S’entregaran diplomes a tots.

L’acte serà a l’Auditori Vallhonrat, entrada Plaça Montserrat Roig, s/n.

concursdibuixconcursdibuixconcursdibuixconcursdibuix

24 Mai

60 anys de la Fundació Museu Vallhonrat

60 anys de la Fundació Museu Vallhonrat

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler s'ha volgut sumar a la commemoració del 60è aniversari de la Fundació Museu Vallhonrat dedicant-hi el 28è Concurs de Punts de Llibre, adreçat a infants i joves de 5 a 16 anys. Els treballs es podran presentar del 4 d’abril al 21 de maig 2022 a l’equipament situat al carrer d'Aribau.

El Concurs de Punts de Llibre s’estructura en quatre categories en funció de l’edat dels participants: de 5 a 7 anys (categoria A), de 8 a 9 anys (categoria B), de 10 a 13 anys (categoria C) i de 14 a 16 anys (categoria D).

El lliurament de premis tindrà lloc el 14 de juny 2022 a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Els punts de llibre hauran d'inspirar-se en els elements patrimonials i naturals que es poden trobar a la part exterior del Museu Etnogràfic Vallhonrat: un jardí amb una torre d'aigua, un safareig, arbres fruiters típics de la Mediterrània, una porxada, un sortidor amb peixos i la casa-museu.

puntsllibrepuntsllibrepuntsllibrepuntsllibrepuntsllibrepuntsllibrepuntsllibrepuntsllibre

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma