museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

Sala de armas

La sala d'armes mostra una de les col·leccions amb més rellevància del Museu. Bona part de les armes exposades, han format part de les grans batalles que han agitat els darrers segles. Però no hem de veure aquesta sala com un mostrari bèlic, sinó com un referent de la nostra història, uns documents que aporten informació i faciliten la comprensió dels esdeveniments. S'hi exposa l'armament utilitzat en les guerres carlines,  els fusells que van anar a Cuba o les Filipines, o que foren protagonistes en la batalla de l'Ebre. Un aspecte molt important és l'evolució del disseny, observar que les primeres peces eren pesades i poc transportables i amb el pas dels anys han millorat la tècnica i s'han fabricat més lleugeres adequant la forma a la funcionalitat.

Hi ha autèntiques peces d'artesania com: la pistola de roda fabricada a Alemanya al segle XVI o les tres extraordinàries pistoles de Ripoll creades pels armers Angelats el 1780 i Eudald el 1798. Són peces úniques que van més enllà de l'arma de foc i traslladen a uns oficis on la cura i la precisió del treball elevaven les peces a obres d'art. La llarga tradició dels trabucaires a Catalunya encara és present en alguns pobles i al Museu veiem algunes col·leccions de trabucs com a fet cultural de les festes tradicionals del poble català.

La sala està decorada amb rèpliques d'armadures medievals, però la més important de totes és una peça original de l'exèrcit japonès del segle XVI-XVII.

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma