museuvallhonrat.com utilitza cookies per millorar l'experiència dels usuaris. Si estàs Navegant pel nostre lloc considerem que les acceptes. Mès informació.

60 anys

11 Novembre 2020

Més de sis dècades d'història al Museu Etnogràfic Vallhonrat (1960-2020)

Més de sis dècades han passat des que el fundador del Museu, Miquel Vallhonrat Brau, administrador de finques i amant de les antiguitats, dediqués part del seu temps lliure a recuperar, restaurar i exposar en una petita sala, objectes familiars antics i d’altres procedents d’antiquaris o de donacions.

Actualment, el Museu està situat en un entorn privilegiat al centre de la ciutat i s'ha inclòs dins el Catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí.

 L’any 1994 i després d’un període de reformes per donar cabuda a un major nombre de peces, es va plantejar un nou projecte museístic ampliant l’espai i creant un auditori per acollir actes culturals.

Les vuit sales que formen el museu acullen més de 9.000 peces i permeten fer un recorregut per descobrir un passat recent que permet conservar el patrimoni etnogràfic i alhora, documentar i estudiar objectes interessants i entendre com han evolucionat en el decurs dels anys. 

Llegir 1605 vegades

Portes obertes

Portes obertes

Nit oberta

Festa major

Festa major

Dia Internacional dels Museus

Creu de Sant Jordi 2019

Història del Museu

Els orígens del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí es remunten a mitjans del segle passat quan Miquel Vallhonrat Brau s'inicià en el món del col · leccionisme, inicialment amb peces de la família de principis del segle XVIII. Posteriorment, va rebre aportacions dels clients i els rubinencs.

Més informació

Selector d'idioma