Imprimir aquesta pàgina

Llibre Fundació

11 Novembre 2020

La Fundació del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí, presenta un llibre al Gener 2021 que recull la creació del llegat familiar i dona veu al món del col·leccionisme local.

El director de la Fundació, senyor Pere Vallhonrat Guiu, presenta el llibre Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i del món del col·leccionisme, l’art i la cultura de Rubí a través de la seva gent, que es divideix en dues parts: la primera, relata la història de la nissaga Vallhonrat, la creació del Museu, una ressenya a algunes peces exposades en les sis sales que el formen i tanca amb un recull dels fets més destacats. Una mirada amable als fundadors del Museu i al llegat que després de seixanta anys, ha esdevingut un referent cultural a la comarca vallesana i s’ha reconegut amb la Creu de Sant Jordi 2019 per part de la Generalitat de Catalunya.

La segona part dona protagonisme al món del col·leccionisme local, a través del testimoni de persones rubinenques que han fet d’una afició, un petit món.

El llibre ha volgut dedicar un espai a l’alumnat dels centres educatius que anualment fa visites guiades al Museu i treballen les Fitxes Educatives elaborades per a cada etapa escolar, amb un concurs de dibuix que premia la visió artística i personal que els ha transmès aquesta experiència. Els dibuixos guanyadors i els finalistes, també formen part d’aquest llibre.

Llegir 208 vegades